72Nyheder 2 Nyt fra...

Elever vinder i "DM i digitale skills"

Nyhed billede
Tirsdag den 6. marts vandt en gruppe af elever fra vores skole i én af de tre kategorier ved DM i digitale skills i Bella Centeret. Konkurrencen er arrangeret af Styrelsen for IT og Læring (STIL) under Undervisningsministeriet. Eleverne pitchede deres produkt overfor 14 dommergrupper, og de endte med at blive nummer 1 i kategorien: “Kollaboration”.

DM i digitale skills er en konkurrence, hvor elever fra hele landet dyster i kompetencer der samlet set betegnes som 21th century skills. Kort fortalt handler det om innovation, kollaboration og it i anvendelse; værktøjer der kan hjælpe eleverne med deres kommende liv og ansvar i et moderne demokratisk samfund. Konkurrencen i Bella Centeret var kulminationen på flere ugers arbejde på skolen, hvor eleverne har fordybet sig, researchet, ideudviklet og produceret. Eleverne har lært at innovere på eksisterende og nye problemstillinger og forstå at anvende digitale løsninger til dette.

Elevgruppen, der bestod af Petrine og Victoria fra 7A samt Luna og Smilla fra 7C, vandt med deres projekt i kategorien kollaboration. Her demonstrerede de på fornemmeste vis, at de havde udviklet kollaborationskompetencer som at kunne forhandle, løse konflikter, aftale og fordele opgaver, lytte til andres idéer og indarbejde idéer til en sammenhængende helhed. De havde inddraget forskellige IT-værktøjer og modeller til at fremme deres samarbejde.

12-03-2018 KF

Forrige 10